söndag 29 april 2012

V.17

Nu har äntligen Eget val dragit igång igen! De aktiviteter som barnen nu valt är hemkunskap, cykelgrupp, målarverkstad utomhus, lekar utomhus och en utomhus grupp som alltid går till skogen.

Hemkunskapsgänget fick baka jättegoda chokladmuffins tillsammans med Jossan och Mia H. Bea och Jenny ansvarde för cykelgruppen. Barnen hade med sig en cykel och hjälm. Vi började med att gå igenom trafikregler och besiktiga deras cyklar. Sedan gav vi oss iväg för att träna på att cykla mellan konor, möta varandra på cyklarna och träna på att stanna cykeln om det kommer en gångare vid ett övergångsställe. Barnen var duktiga så vi bestämde oss för att cykla runt kvarteret så barnen fick öva på riktigt. Nästa gång ska vi cykla upp till vattentornet för att leka.
Målargruppen fick passa på att måla utomhus eftersom vädret var så bra. Barnen fick gå runt och måla saker utomhus. Det var jätteroligt tyckte barnen. Lekar utomhus bestod av bandy och olika lekar på fotbollsplanen. Den sista gruppen gick till Knekta för att leka i skogen. Där byggde barnen  kojor och lekte i dem.

Vi är mycket nöjda över första veckans Eget val och hoppas självklart att barnen också är det!! :)

På måndag är det ingen skola då det är Valborgsmässoafton. Då passar vi på att åka till Motala med de få barn som ska vara på fritids. Vi kommer att besöka en rolig lekpark och om vädret tillåter köper vi självklart glass och hoppas att få se några fina båtar.

Tisdagen den 8 maj är det dax för FRITIDSHEMMENS DAG!!! Vi bjuder då in alla fritidsbarn och deras familjer på lite fika och roliga aktiviteter här på Blåklintskolan. Vi kommer att ha en tipspromenad och lite olika lekar som ni kan vara med på tillsammans med era barn. Barnen har även fått baka så det kommer att finnas fika för självkostandspris ( 10 krornor/ vuxen). Vi har som vanligt mycket bilder som sitter uppe inne i korridoren som visar vad barnen gör under sin fritidstid. Passa på att komma hit!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar